Tips till helgens mysmiddag!
Älskar skålar med olika sallader, röror och toppings - ju mer det finns att plocka med desto bättre!
Det som behövs för o göra dessa är färska kryddor som mynta och basilika, en näve blad från från vardera krydda, 2,5 dl solrosfrön
1 vitlök
2 mindre schalottenlökar
3 msk olivolja
1 rågad tsk spiskummin
1/2 tsk citronpeppar
1/2 msk mandelmjöl
1/2 msk bakpulver
Savoy- eller salladskål att servera dem i, tillsammans med:
massa koriander
fetaost
blåbär
kikärtssallad (se recept nedan)
solrosskott
gräddfil och lime att pressa över!
Sätt ugnen på 200c.
Mixa örterna lite snabbt, tillsätt solrosfröna och mixa försiktigt tills allt blandats. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt falafelsmeten vara lite grov!
Rulla till små bollar ca 12 st, lägg på ett bakplåtspapper och in i ugnen på över och undervärme i 15min, vänd på dem då och då. Ni bara måste testa!!
Kikärtssallad:
1 pkt kokta kikärtor
1 dl riven parmesan
1/2 finhackad chili (utan kärnor för mildare smak)
en näve ruccola
1 msk kallpressade olivolja
salt och peppar
Blanda allt i en fin skål och servera som tillbehör,
SMAKLIG SPIS och Happy Friday :)